Met de juiste huisstijl geeft u uw bedrijf een herkenbaar gezicht

Alles wat te maken heeft met de communicatie rondom uw bedrijf valt onder de huisstijl. Van visitekaartje tot megagrote poster, van briefhoofd tot de belettering van uw pand en wagenpark. Door alle uitingen in dezelfde huisstijl naar buiten te brengen, zorgt u voor herkenning. Het logo vormt de basis; denk maar eens aan de bekende gele M langs de snelweg of de appel waaruit een hapje ontbreekt.

Imago
De huisstijl gaat echter verder dan alleen de vorm en kleur van het logo. Bedenk wat de kernwaarden van uw bedrijf zijn, wat wilt u uitstralen? Staat uw bedrijf voor aandacht en betrouwbaarheid of juist voor avontuur en dynamiek? Hoe wilt u overkomen bij uw (potentiële) klanten? Wat maakt uw bedrijf zo onderscheidend dat het herkend en onthouden kan worden? Een goed doordachte en passende huisstijl benadrukt het imago van uw bedrijf en zorgt voor herkenbaarheid. Een belangrijke succesfactor!

Investeren
Het is begrijpelijk dat veel starters in het beginstadium niet al te veel geld willen uitgeven. Maar toch is het zonde om te besparen op het ontwerp van uw logo en huisstijl. U wilt immers meteen professioneel van start en lange tijd plezier hebben van uw huisstijl. En natuurlijk moet de huisstijl ook echt representatief zijn voor uw nieuwe onderneming. Dan kunt u niet om een goed ontwerp heen. Al snel zal blijken dat dit een waardevolle investering is die zich vanzelf terugbetaalt.

Huisstijldragers
Het is echt niet nodig om meteen het complete pakket aan te schaffen. Wij adviseren vooral om slimme keuzes te maken. Wat heeft uw bedrijf in dit stadium nodig? Bent u regelmatig op een beurs te vinden dan mogen roll-up banners, vlaggen, flyers en relatiegeschenken niet ontbreken. Deze heeft u waarschijnlijk veel minder nodig als uw bedrijf voornamelijk online actief is. Dan ligt het accent op alle digitale huisstijldragers zoals de website, banners en advertenties voor sociale media. Ook drukwerk kan onmisbaar zijn; denk aan briefpapier voor offertes en facturen, visitekaartjes en een mooie bedrijfsbrochure.


Honc Design helpt u bij het visueel vormgeven van uw zichtbaarheid en herkenbaarheid. Online en in print. Heeft u vragen of wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Bel of mail ons!